/ВІДБУВСЯ ФОРУМ: «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ: НАВИЧКИ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»

ВІДБУВСЯ ФОРУМ: «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ: НАВИЧКИ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»

Наш час – це період особливо інтенсивних змін у розвитку людського капіталу й технологій.

Штучний інтелект, хмарні обчислення, Big Data, діджиталізація, роботизація, автоматизація, віртуальна та доповнена реальність — ці та інші тренди робочих місць уже визначають вимоги до навичок, кваліфікацій і професій сьогодення та майбутнього.  

А щоб володіти актуальною інформацією, розуміти вектори розвитку та якісно впливати на хід подій, потрібно тримати руку на пульсі.

Саме тому 16 листопада 2023 року представники  Галузевої ради з розробки професійних стандартів та професійних кваліфікацій у вугільно- промисловому комплексі Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України прийняли участь у Міжнародному форумі «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ: НАВИЧКИ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО», який вчетверте зібрав Національне  агентство кваліфікацій. Захід зібрав представників різних органів влади (Офісу Президента, Верховної Ради, Уряду), представників бізнесу та профспілок, керівників великих програм Євросоюзу.    

Програма форуму дозволила гостям та учасникам зануритись у такі тематики, як «Навички для майбутнього», «НРК. Єдиний кваліфікаційний простір», «Професійний стандарт – основа професійної кваліфікації», «Кваліфікації у секторі безпеки та оборони». Кожна сесія містила як виклики, так і досягнення, як уже отриманий перевірений досвід , так і амбіційні плани на майбутнє.

Крім цього, вперше на Форумі відзначили небайдужих до розвитку професійних стандартів та професійних кваліфікацій України.

У номінації «За інноваційність у розробленні професійних стандартів» перемогла Галузева рада з розробки професійних стандартів та професійних кваліфікацій у вугільно- промисловому комплексі Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України. 

Дякуємо за довіру та визнання. Далі – більше.

Заступник Голови Федерації роботодавців ПЕК України

Дмитро РИБАЛЬЧЕНКО