/29 червня 2022 року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України. Основним питанням, яке виносилося і обговорювалось під час засідання – це сучасний стан підприємств вугільної промисловості України та шляхи до нормалізації ситуації у галузі з урахуванням світової енергетичної кризи.

29 червня 2022 року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України. Основним питанням, яке виносилося і обговорювалось під час засідання – це сучасний стан підприємств вугільної промисловості України та шляхи до нормалізації ситуації у галузі з урахуванням світової енергетичної кризи.

Доповідали Перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко та Генеральний директор ТОВ “ДТЕК ЕНЕРГО” Ільдар Салєєв, які наголошували, що з початком жорстоких бойових дій у вугільних регіонах Донецької та Луганської областей поступово припинили діяльність з видобутку вугілля шахти — АТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля», «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1», «Шахта ім. М.С. Сургая». Ряд виробничих підрозділів ДП «Торецьквугілля».

В результаті понад сотні тисяч тонн вугілля не додано для забезпечення енергетичного балансу країни.

На державних вугледобувних підприємствах залишається не вирішеним питання щодо виплати заробітної плати працівникам та погашення  заборгованості з неї. На приватних підприємствах ситуація з виплатою заробітної плати працівникам відносно стабільна. Втім, фінансово – виробничий стан справ на вугледобувних підприємствах усіх форм власності залишається складним.

Наразі додається ще й проблема нестачі працівників підземних шахтарських професій. Залишається також відкритим питання бронювання окремих професій працівників вугледобувних підприємств.

З 1 січня поточного року ускладнився фінансовий стан на вугільних підприємствах у зв’язку з припиненням дії положення про звільнення від оподаткування операцій з постачання на митній території України вугілля або продуктів його збагачення, яке діяло за законом на протязі останніх 5-ти років.

За ініціативи Профспілки групою народних депутатів України з метою продовження зазначеної пільгової норми було подано до Верховної Ради України відповідний законопроект (реєстр. № 6530-1 від 20.01.22р.), який Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету на підставі фінансового висновку Міністерства фінансів України був відхилений.

Враховуючи наявний досвід ряду країн світу Україні необхідно переглянути енергетичну стратегію, з метою зменшення залежності від росіських енергоносіїв, що потребує збільшення видобутку вітчизняного вугілля і відповідного виділення коштів на технічне переоснащення діючих підприємств та подальший розвиток вугільної галузі.

На підставі вищезазначеного Президія ЦК Профспілки постановила:

1. Відзначити недостатню ефективність вжитих заходів, спрямованих на усунення та комплексне вирішення існуючих загальних проблем, особливо актуальних під час нинішньої воєнної ситуації в Україні.

2. За дорученням Президії ЦК Профспілки Голові Профспілки Андрію Зиміну звернутися до:

— Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та голів депутатських фракцій стосовно прискорення розгляду законопроекту №6530-1 від 20.01.2022р. щодо відновлення пільгового оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання вугілля або вугільної продукції на митній території України;

— Прем’єр-міністра України Дениса Шмигалящодо проведення під своїм головуванням наради за участі Профспілки,Федерації роботодавців ПЕК України, Міністрів енергетики, фінансів, економіки, соціальної політики й голів облдержадміністрацій Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Львівської областей, з метою визначення напрямків та практичних дій по стабілізації ситуації у вугільній галузі України.

3. Рекомендувати Роботодавцям всіх форм власності:

— не допускати в односторонньому порядку призупинення положень чинних колективних договорів та угод і внесення змін до них в період воєнного стану;

— з метою забезпечення належного соціального захисту працівників та їх родин в умовах воєнного стану максимально дотримуватися виплати заробітної плати у терміни, визначені колективними договорами, а також не призупиняти положення щодо соціального захисту працівників, пенсіонерів та ветеранів праці підприємств галузі.