/«Зелена» електрометалургія створює додаткове перехресне субсидіювання між підприємствами та додаткове фінансове навантаження на інші підприємства

«Зелена» електрометалургія створює додаткове перехресне субсидіювання між підприємствами та додаткове фінансове навантаження на інші підприємства

5 листопада 2020 року на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України був опублікований проект постанови КМУ «Про затвердження порядку надання довідки про підтвердження статусу підприємства «зеленої» електрометалургії».

Так застосування механізму надання довідки про підтвердження статусу підприємства «зеленої» електрометалургії створює перехресне субсидіювання між підприємствами, які сплачують тариф на послуги з передачі електричної енергії. Отже підприємства, які зможуть отримати довідку «підприємства зеленої металургії» не сплатять біля 180 млн. грн., що створить додаткове фінансове навантаження на інші підприємства, а саме, — сплату на 0,2 коп./ кВт/год більше у тарифі на послуги з передачі електричної енергії.

Крім того, проект постанови не відповідає принципам політики Європейського Союзу. З цими зауваженнями Федерація роботодавців паливно енергетичного комплексу України звернулася у листі до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України пана Петрашко.